Casuta Origini

Casuta Origini are peste 100 de ani si este stramutata din zona ardealului. Cautand lemn vechi si mobilier masiv pe ulitele satelor romanesti, ne-am imprietenit cu niste mesteri locali trecuti de o anunita varsta.

Asa cum lucreaza acesti mestesugari ai lemnului nu ai cum sa iti imaginezi, doar sa ii vezi muncind este absolut inaltator.  Au mostenit tehnica lemnului de la parinti si dau mai departe meseria cu mandrie. Fascinati de tot ce am vizitat prin tara, le povesteam acestor noi prieteni cat de mult ne-am dori sa facem o oaza traditional romaneasca in gradina hambarului nostru. Unul dintre interlocutori ne-a aratat o casa modesta care nu mai era locuita de ceva timp. Ii stia mostenitorul care plecase din tara iar casa avea peste 100 de ani, o stia de cand era copil. Ne-a spus:

“-Decat sa construim ceva nou nu doriti mai bine sa demontam aceasta casa si sa o montam la voi ?”

Am agreat imediat. Ce era doar un vis avea sa devina realitate. Casuta magica a fost construita in fata hambarului, langa padure, folosindu-se toate elementele originale si materiale naturale. Asemeni unui puzzle totul a prins viata. Cultura populara transmisa prin mestesugul lemnului este parte a comorii noastre nationale pe care ne-am dorit foarte mult sa o putem prezenta asemeni unui muzeu celor care ne viziteaza.

Asa a prins viata casa nuptiala a mirilor nostri, “Casuta Origini” .